Διαφημιστείτε στο Gaia365.gr
Διαφημιστείτε στο Gaia365.gr
Διαφημιστείτε στο Gaia365.gr
Διαφημιστείτε στο Gaia365.gr
Οικονομία

Μπύρα χωρίς αλκοόλ:Γιατί ανεβαίνει και στην Ελλάδα

Μπύρα χωρίς αλκοόλ:Γιατί ανεβαίνει και στην Ελλάδα Φωτογραφία: Freepik
Μόνο στη Γερμανία όπου η μπύρα αποτελεί «εθνικό ποτό», η παραγωγή της μη αλκοολούχου μπύρας έχει υπερδιπλασιαστεί μέσα σε μία δεκαετία ενώ σε βασικές ευρωπαϊκές αγορές όπως η Ισπανία και το Βέλγιο, το μερίδιο της συγκεκριμένης κατηγορίας στις συνολικές πωλήσεις έχει ανέλθει σε διψήφιο ποσοστό.
Διαφημιστείτε στο Gaia365.gr
Διαφημιστείτε στο Gaia365.gr

Αν και συνολικά το μερίδιο της μπύρας χωρίς ή με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ παραμένει μικρό επί της συνολικής κατανάλωσης, η κατηγορία αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια ταχύτατα. Η τάση προς alcohol-free προϊόντα ενισχύεται από το γεγονός ότι η νεότερη γενιά καταναλωτών πίνει λιγότερο αλκοόλ σε σχέση με τις αντίστοιχες στο παρελθόν. Την ίδια στιγμή, ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές όλων των ηλικιών στρέφονται σε πιο υγιεινές συνήθειες στην καθημερινότητα τους.

Η ανοδική αυτή πορεία της κατανάλωσης αποτυπώνεται και στα στοιχεία που δημοσιοποίησε η υπηρεσία παράδοσης φαγητού στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, foodora. Στις αγορές όπου δραστηριοποιείται, συνολικά οι παραγγελίες μπύρας χωρίς αλκοόλ αυξήθηκαν κατά 16,34% το καλοκαίρι του 2024, ξεπερνώντας την αντίστοιχη αύξηση 12,32% της «παραδοσιακής» μπύρας. Μάλιστα στην Τσεχία, η κατανάλωση μπύρας χωρίς αλκοόλ αυξήθηκε κατά 61% και στην Ουγγαρία κατά 36%.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα